Virágok, koszorúk

Irodánkban lehetőség van virágrendelésre is. Lerakataink legtöbb képviselője működő virágbolttal rendelkezik. Mindannyian gyakorlott virágkötők. Irodánkban az Ildi és Társa Virág Kft. kompozícióit lehet megrendelni. A választásban katalógus segít, de természetesen a határozott elképzeléseket is meg tudjuk valósítani.

Ildi Virágboltok:

Szajk:06-69I361-248

Lánycsók: 0669/364-019

Blandl Zoltánné Ildi: +3630/266-6380

A kegyelet virágai

liliom: ártatlanság ,tisztaság
rózsa: szeretet, szerelem, tisztelet
szegfű: állandóság, megbízhatóság, igazság
írisz: finom elegancia,
frézia: kedvesség,finomság
gerbera: elegáns szépség,szeretet
krizantém: kifejezetten halotti búcsú virágának tekintik
tulipán: fiatalság,

Mekkorát és mit válasszunk?

Az utóbbi időben visszaszorult a “kocsikerék” méretű koszorúk rendelése. A kevesebb -több irányelv működik. A szolid elegancia mindenképpen irányadó lehet egy koszorú rendelésekor, hiszen ha a kiválasztott temetkezési kellékek díszesebbek, könnyen túlzásokba eshetünk. Egyre gyakoribb az egy szál virágos búcsúzás is. Ez főleg akkor kerül előtérbe, ha az urnát kolombáriumba (urnafal, urnafülke), vagy urnasírba helyezik el.

A ravatal elé és köré a közvetlen hozzátartozók koszorúi kerülnek. Nekik célszerű álló koszorút választani. A kisebb méretű koszorúk legtöbbször állványra kerülnek.
A távolabbi rokonoknak, ismerősöknek, kollégáknak általában fekvő koszorút ajánljuk. Így el lehet kerülni azt a kellemetlen helyzetet, hogy nagyobb a koszorúnk a fő koszorúknál. Ismerősnek, távoli rokonnak, kollégának sírcsokrot is vihetünk, egy kisebb kompozícióval is kifejezhetjük együttérzésünket.

Koporsó dísz: a koporsóra kerül, az elhelyezés és nagyság attól függ zárt vagy félig zárt. Legtöbbször a koporsó fedele  egyenes, sima, így nem jelent gondot a rögzítés, de a domború fedelű koporsóra is lehet gond nélkül rögzíteni.

Urna díszt: az urna elé vagy köré helyezik.

Irodánkban megrendelheti az igényesen megkötött, mindig friss virágból készülő kompozíciókat , melyeket a temetés időpontja előtt fél órával szállítunk ki és helyezünk el a ravatalon.